Atlántica Gastronómica, o novo escaparate gastronómico do eixo atlántico, contará tamén coa presenza de Turismo da Deputación

O congreso-feira, terá lugar no recinto de PALEXCO (A Coruña) do 31 de maio ao 3 de xuño e a provincia terá representación con showcookings, degustacións e información turística
mércores, 29 Maio, 2019

Atlántica Gastronómica A Coruña nace con vocación de ser o evento gastronómico de referencia do eixo atlántico; Un congreso – feira para dar a coñecer a calidade dos produtos de proximidade e garantía de orixe galega, o centro motriz do evento. Nel daranse cita profesionais do sector pero tamén abrirá as súas portas aos coruñeses para aproximalos ao mundo da cociña e do produto. E é que non só se contará coas instalacións de PALEXCO senón que en toda a Mariña disporase de casetas e espazos onde degustar, participar en talleres e escoitar música en directo e gratis. Neste sentido contará con dúas seccións: Atlántica Gastronómica Profesional, no recinto feiral, e Atlántica Gastronómica Festival ao longo do paseo da Dársena e a explanada do Parrote.

Para a sección de Turismo da Deputación da Coruña, un dos recursos potenciais por e para o desenvolvemento turístico da provincia e os seus «6 xeodestinos de terra e mar» é o produto e a cociña. Na liña de actuación de promoción esta nova feira é unha fito clave cunhas expectativas moi altas xa que, ao celebrarse na capital provincial, trátase dunha oportunidade moi singular coa que fomentar –tamén– o  turismo provincial e poñer en relevo a intangibilidad do valor da gastronomía de cada un dos seus municipios.

Con este fin, e contando cunha caseta en Gastronómica Profesional e dúas casetas no Festival, colabóranse ou Restaurante A Muradá da Ría da Estrela, Coruña Cociña (chefs do cociñeiro do pazo, Faragulla, Pracer e Greca), Nordesía representando a Padrón, Campo Capela en representación da Capela, Turismo de Carballo e Restaurante Peirao 43 en nome de Mugardos.

Os pratos? Desvelaranse nos perfís de redes sociais.