O luns 18 dúas novas sesións debaterán arredor de "A diversificación do turismo e o reto da desestacionalización, unha oportunidade covid19?".
Inscrición previa mandando nome e apelidos a foroturismocovid19@dacoruna.gal
Na sesión de mañá trataranse fundamentalmente distintos produtos turísticos, con especial atención a elementos como a gastronomía ou a artesanía:
11:00 h. Presenta Xosé Regueira, deputado de turismo e vicepresidente da Deputación
Modera Pepe Formoso, profesional da comunicación e empresario de Turismo no Camiño de Santiago
11:15-11:20 Beatriz Sotelo, Cociñeira,
"Como vivir a nova normalidade desde as cociñas"
11:20-11:25 Guillermo Campos, Director-fundador de revista decana Hostelería galega-Gastronomía e Turismo (HGg&T)
"Recursos, oferta e outras emocións de proximidade"
11:25-11:30 María Mesías, consultora turística en Goodlife Consultores
"Como pode contribuír a crise da COVID-19 a que melloremos a desestacionalización e diversificación da actividade turística?"
11:30-11:35 Miguel Angel Rodríguez, Presidente da Asociación Galega de Albergues Privados (AGALBER)
"Sen albergues non hai camiño"
11:35-11:40 Aser Álvarez, Politólogo, xornalista, consultor e xestor cultural
"Cando a crise é unha oportunidade"
11:40-11:45 Elena Ferro, artesá zoqueira
“Adaptación da artesanía tras o Covid19”
11:45 ata as 12:30h. Debate e preguntas/aportacións dos asistentes
Na sesión de tarde, o debate seguira o seguinte programa:
18:00 h. Presenta Xosé Regueira, deputado de turismo e vicepresidente da Deputación
Modera: Pepe Formoso, profesional da comunicación e empresario de Turismo no Camiño de Santiago
18:15-18:20 César Abella, Director de Triviu , estratexias en cultura e turismo
"Retos dos museos e sitios históricos despois do COVID-19"
18:20-18:25 Eloi Mancebo, Secretario da Asociación Olería de Buño
"O futuro da olería"
18:25-18:30 Victoriano Castro, Colaborador da revista HGg&T
"Poñamos en valor o noso"
18:30-18:35 Mª Dolores Lema, Directora da Mostra do Encaixe de Camariñas
"Encaixe de Camariñas promoción económica e turística tras o Covid 19"
18:35-18:40 Manuel Rey, Redactor en Gciencia
"Coñecérmonos mellor: redescubrir A Coruña a través da ciencia"
18:40-18:45 Idoia Cuesta, Artesana de cestería contemporánea
“Turismo experiencial artesán”
18:45-19:30 aprox. Debate e preguntas/aportacións dos asistentes